Wildschade

Hoe te handelen bij dreigende wildschade:

Bij dreigende schade zet u minimaal 2 preventieve middelen in en neemt u kontakt met op met de Stichting Faunabeheer Flevoland (036-3030118).

De jachtopzichter komt langs en bepaalt vervolgens of er wel of geen actie kan worden ondernomen door middel van een ontheffing.
Schade (binnen 7 dagen) melden bij het Faunafonds, tel. 078-63 95 375

Stappenplan koppelen account
Nieuw op de faunaschaderegistratie (www.faunaschade.nl)
Indien u nog geen account heeft voor faunaschaderegistratie dient u zich eerst te registreren. 1) Klik op de home pagina van www.faunaschade.nl op de knop ‘Aanmelden’ in de rode menubalk. 2) Meldt u aan als grondgebruiker en vul de gevraagde gegevens in. 3) Klik op ‘Aanmelden’. 4) U ontvangt direct na aanmelding een mail op het door u opgegeven mailadres. In die mail dient u uw aanmelding bevestigen. 5) Daarna ontvangt u een tweede mail met uw gebruikersnaam en wachtwoord voor SRS.
U heeft al een account voor faunaschaderegistratie maar nog geen account voor het Faunafonds Nadat u met de verkregen inloggegevens van faunaschaderegistratie (www.faunaschade.nl) bent ingelogd kunt u direct een account aanmaken voor het Faunafonds. Dit gaat als volgt: 1) Klik in het menu ‘Faunafonds’ op ‘Aanvraag tegemoetkoming’. 2) Klik vervolgens op ‘Aanmelden bij Faunafonds’. 3) In het formulier zijn de gegevens uit uw faunaschaderegistratie-account overgenomen. Indien die gegevens correct zijn, klik dan op de knop ‘Aanmelden’. 4) U ontvangt na controle van uw gegevens bij het Faunafonds, uiterlijk de eerstvolgende werkdag een mail met uw inlognaam en wachtwoord.
U heeft een account voor faunaschaderegistratie en een account voor het Faunafonds Als u zowel een inlog voor faunaschaderegistratie heeft als een account van het Faunafonds (voor de Faunafonds-portal) dient u deze Faunafonds-account eenmalig te koppelen. 1) Log met de daartoe ontvangen gegevens in op www.faunaschade.nl . 2) Klik in het menu ‘Faunafonds’ op ‘Aanvraag tegemoetkoming’. 3) Klik vervolgens op ‘Koppelen met Faunafonds’. 4) Voer uw inloggegevens van de Faunafonds-portal in en klik op ‘Koppelen’. Uw Faunafonds-account is nu gekoppeld aan uw account van de faunaschaderegistratie. Dit hoeft u alleen bij het eerste bezoek aan faunaregistratie te doen. Daarna zijn uw accounts blijvend gekoppeld en kunt u schademeldingen bij de FBE in het vervolg direct doorzetten naar een verzoekschrift voor het Faunafonds.